Ode aan de picturalisten

# 30 AnnMarie Tornabene

AnnMarie Tornabene’s grootste inspiratiebron zijn de foto’s uit de picturialistische periode, voornamelijk door het werk van fotografen van weleer: Julia Margaret Cameron, Alfred Steiglitz, Edward Steichen en Anne Brigman. In deze serie ‘ode aan de pictoralisten’ zijn de foto’s verwijzend naar de eeuwwissling rond 1900 en lijken de foto’s best wat gedateerd.

© ​AnnMarie Tornabene

Het bijzondere aan haar en haar meest recente werk is het feit dat ze in haar fotografie optreedt als performer. Ze is het levende model en speelt met poses en zelfportretten, oorspronkelijk als een manier om zichzelf, en mogelijk anderen, te helpen in het reine te komen met overgewicht.

Haar werk is in de afgelopen 25 jaar veranderd en anders dan de picturalistische schoonheid van toen, stelt ze nu meer psychologische thema’s aan de orde en komt ‘het zijn zoals je bent’ en inclusiviteit in haar werk vooral aan bod. Althans zo lees ik haar foto’s. Daarmee toont zij zowel haar kwetsbaarheid als haar kracht.

Maak een uitstapje naar haar website en kijk wat je ervan vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.