DOODGEWOON

Fotografie kent vele vormen én dient vele doelen. Volgens mij heeft alle fotografie te maken met communicatie. De een communiceert over schoonheid, wat dat dan ook precies kan zijn, een ander stelt het verhalende aspect centraal. Een reclamefotograaf heeft een (heel) ander doel dan de journalist en de autonoom werkende fotograaf is met zijn/haar binnenwereld aan de slag. Een bijzonder doel heeft Marjan Rosendahl met haar fotografie. Hieronder lees je wat ze er zelf over zegt.

“Pas wanneer je het zelf ervaart, besef je hoe kostbaar afscheidsfoto’s kunnen zijn. Om mij verder te ontwikkelen binnen deze bijzondere tak van fotografie, ben ik begin dit jaar begonnen met de opleiding tot Bekwaam Afscheidsfotograaf. Tijdens deze opleiding leer ik niet alleen hoe ik op respectvolle en professionele wijze een uitvaart kan vastleggen, maar ook hoe ik om kan gaan met mensen in rouw.

Om praktijkervaring op te doen en mijn portfolio uit te breiden, heb ik samen met enkele medestudenten een uitvaart in scène gezet. Naast de resultaten van dit project, zijn we dankbaar dat we van nabestaanden toestemming hebben gekregen om foto’s te exposeren die gemaakt zijn tijdens de afscheidsceremonie van hun dierbare. 

Tijdens dit evenement is er de mogelijkheid om in een sfeervolle setting met onze partners in troost in gesprek gaan.”

Evenement doodGEWOON – Een unieke ontmoetng over afscheid, troost en herinnering.
© Nikky Hols Photography

Bij doodGEWOON, een evenement van afscheidsfotografen staan Nikky Hols en Marjan Rosendahl stil bij het leven, verlies en troost. We willen laten zien hoe herinneringen troost kunnen bieden en dat verdriet en afscheid persoonlijk en betekenisvol gemaakt kunnen worden.

Bekijk de fotoexpositie en ontmoet partners in troost, zoals: een rouwbegeleider, uitvaartverzorger en andere professionals die betrokken zijn rondom het afscheid. Kom langs en ontdek hoe ook fotografie bij een afscheid van het leven waardevol kan zijn.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.