PEOPLE MATTER – WELKOM

Onder deze titel exposeren Frans Rentink en Peter van Tuijl in GALERIE OBJEKTIEF in het centrum van Enschede. Van 9 oktober tot 15 november 2024.

Je bent van harte uitgenodigd voor de opening van de expositie op zondag 6 oktober om 16.00 uur. Cora Sens, de voorzitter van het centrum voor de vrije fotografie -de Fotebond- verricht de opening. Voor de bezoekers een borrel van de galerie en een catalogus van de exposanten.

Fotogalerie Objektief, Walstraat 33, Enschede. Open woensdag t/m zaterdag van 12.30 tot 17.00 uur

Peter van Tuijl fotografeert graag het leven van alledag en daarbij begeeft hij zich op zowel het vlak van de straatfotografie als van de documentaire fotografie. In deze expositie toont hij straatfoto’s uit het Spaanse Malaga. Zijn fotografie ontvouwt zich al slenterend, wachtend, pratend en past in de traditie van de klassieke straatfotografen. Kijk in deze expositie mee met Peter van Tuijl naar de eenvoud én complexiteit van het dagelijks leven in Malaga.

Frans Rentink is een echte mensenfotograaf. Hij maakt portretten op locatie en in zijn studio in Deventer. Zijn portretten zijn vaak het resultaat van een jarenlang contact. Zo ontstond zes jaar geleden een bijzondere vriendschap met Johan die hij wekelijks fotografeerde. Rentink toont ook portretten van de surrealistische schilder Charles Du Bois (1941-2021), die hij in de in de laatste fase van het leven van de schilder heeft gemaakt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.