Dit portret van KIRA WUCK maakt ik spontaan op de zogenaamde ‘nacht van de po√ęzie’ in Bredevoort in juni 2012. Ik maakte dit wat atypische portret vanwege de raadselachtigheid van haar gedichten. Een meer dan fantasierijke nagenoeg onmogelijke gedachte werd afgewisseld met een alledaagse uitspraak. Twee volledig verschillende werelden gemanipuleerd tot een nieuwe en waarin Kira ons/mij meenam in een nieuw theater van de werkelijkheid. Het portret karakteriseerde die twee werelden. Voor haar eerst gedichtenbundel Finse Meisjes, waarvan herdruk na hherdruk verscheen gebruikte zij en haar uitgever, Podium, deze foto als auteursportret. Nu enkele jaren is er opnieuw een debuut met de bundel korte verhalen: NOODLANDING. De Uitgever benaderde me een maandje geleden met de opmerking dat opnieuw deze foto als auteursportret dat nieuwe boek zou sieren. Opnieuw blij en zeker na lezing van NOODLANDING. Het zijn schitterende verhalen, vaak bizar en opnieuw een nieuw theater van de werkelijkheid. Vandaag een prima recensie van NOODLANDING in de Volkskrant. Is het kleine portretje op het boek zeker niet de reden voor de koop van dit boek; de inhoud moet het des te meer zijn!

Voor als je de recensie even wilt lezen klik hier of op de afbeelding.