KIRA WUCK


Dit portret van KIRA WUCK maakt ik spontaan op de zogenaamde ‘nacht van de poëzie’ in Bredevoort in juni 2012. Ik maakte dit wat atypische portret vanwege de raadselachtigheid van haar gedichten. Een meer dan fantasierijke nagenoeg onmogelijke gedachte werd afgewisseld met een alledaagse uitspraak. Twee volledig verschillende werelden gemanipuleerd tot een nieuwe en waarin Kira ons/mij meenam in een nieuw theater van de werkelijkheid. Het portret karakteriseerde die twee werelden. Voor haar eerst gedichtenbundel Finse Meisjes, waarvan herdruk na hherdruk verscheen gebruikte zij en haar uitgever, Podium, deze foto als auteursportret. Nu enkele jaren is er opnieuw een debuut met de bundel korte verhalen: NOODLANDING. De Uitgever benaderde me een maandje geleden met de opmerking dat opnieuw deze foto als auteursportret dat nieuwe boek zou sieren. Opnieuw blij en zeker na lezing van NOODLANDING. Het zijn schitterende verhalen, vaak bizar en opnieuw een nieuw theater van de werkelijkheid. Vandaag een prima recensie van NOODLANDING in de Volkskrant. Is het kleine portretje op het boek zeker niet de reden voor de koop van dit boek; de inhoud moet het des te meer zijn!

Voor als je de recensie even wilt lezen klik hier of op de afbeelding.

2 gedachten aan “KIRA WUCK”

  1. Hoi paul ….. het portretje staat er maar (heel) klein in natuurlijk. Maar echt ik vond het een mooi raadselachtig boekje. Daarom dus …. HG Peter

  2. Dag Peter, ik heb Kira Wuck nog niet gelezen, maar ook jouw foto is een reden om het boekje aan te schaffen! Prachtig! Dank ook nog voor de verwijzing in een van je voorgaande berichten naar Stephen Shore, een van mijn helden!Mhg.,Paul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.