NIEUW BOEK

Nu ik dit schrijf klinken de woorden van Wim T. Schippers me in de oren: “Geef een boek”. De B wordt met een botte klank uitgesproken maar doet niets af van de bedoeling van deze reclameboodschap, integendeel zelfs! Een mooie simpele boodschap met een hele wereld erachter. Want de hele wereld dat zijn boeken natuurlijk. Ik lees wel boeken maar mijn favoriete zijn toch wel de plaatjesboeken. Niet zomaar plaatjes maar met Foto’s. Als u zou horen hoe ik nu de F van Foto zou uitspreek, holt u gelijk naar de boekwinkel.
Paul Levitton krijgt uit handen van Armando Jongejan het eerste exemplaar uitgereikt.

Gisteren werd er een nieuw boek gepresenteerd. Armando Jongejan sprak bij de presentatie nog net niet van een boekgeboorte maar voor -en door- de vele aanwezigen had het daar wel wat van weg. Moet kunnen, zo tegen Kerst. De landelijke groep Fotojournalistiek van de Fotobond, centrum van de vrijetijdsfotografie, bestond in november 20 jaar. Een kleine mijlpaal die gevierd werd met de publicatie van een boek met daarin het werk van de 34 fotografen die deel uitmaken van de groep. Daarnaast een essay van Ahmet Polat, fotograaf des vaderlands 2015 en van fotograaf Paul Levitton die in 1995 de eerste jury was die fotografen balloteerde voor deze groep. Tom Meerman-Triton, coördinator van de Fotovakschool, schreef de inleiding en er is ook nog een klein deel van de expositie Water opgenomen waarmee de groep afgelopen zomer exposeerde in Naarden. Voor een kleine impressie van het boek klik hier!
Niet iedereen van de landelijke groep laat zich verleiden om even uit hun boek op te kijken.

Het boek is overigens niet meer te koop. Alle exemplaren zijn al in de voorverkoop uitverkocht. Misschien kun je je geliefde, fotovriend of anderszins nog een ander mooi boek cadeau doen. Een boek met een mooie volle B! Bijvoorbeeld een boek van de Helsinki school, aanrader vind ik Volume 5!

Eén gedachte over “NIEUW BOEK”

  1. Jammer dat het al uitverkocht is. Ziet er mooi uit. Goed hoor het 20 jarig bestaan! op naar de 40! Gerrit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.